Algemeen

Kan ik alleen de toets doen zonder praktijklessen?


Ja dat kan. Praktijklessen zijn niet verplicht. Realiseer je je wel dat eerste hulp vooral een kwestie van doen is. Kennis van de theorie is niet voldoende om optimaal eerste hulp te verlenen en te slagen voor het examen voor het diploma Eerste Hulp.

 

Hoe lang doe ik over de toets?


Dit is afhankelijk van je eigen tempo en concentratievermogen. Het is mogelijk de toets binnen een paar uur te voltooien. Maar je kunt er natuurlijk langer over doen, afhankelijk van je voorkennis en leertempo. De licentie is een jaar geldig, dus je hebt de tijd.

 

Krijg ik begeleiding van een instructeur?


Je doet de toets individueel. Het is altijd mogelijk om vragen te stellen aan de helpdesk van de Module Digitale Toetsing (support@oranjekruistoets.nl). We streven ernaar jouw vraag of opmerking binnen een werkdag te beantwoorden. De praktijklessen zijn wel onder begeleiding van een instructeur.

 

Hoe werkt het programma?


Het programma bestaat uit vragen per onderwerp. Het verdient de aanbeveling eerst het Oranje Kruis boekje te bestuderen voordat je met de toets begint. In het programma wordt bijgehouden welke vragen zijn beantwoord. Je kunt dus op een later tijdstip weer verder gaan met de toets.

 

Hoe weet ik of ik het goed doe?


Je krijgt onmiddellijk feedback op je gegeven antwoord. Je kunt in de uitleg nalezen waarom je de vraag fout beantwoord hebt en vervolgens je antwoord corrigeren. Je kunt ook onder de knop Resultaten zien welke antwoorden je nog moet corrigeren.
Wanneer je alle vragen van een onderwerp goed beantwoord hebt, kun je verder gaan met het volgende onderwerp. 

 

Wanneer heb ik de cursus afgerond?


Om voor de toets te kunnen slagen moet je voor alle onderwerpen alle vragen goed hebben beantwoord. Na de laatste vraag van een onderwerp kun je je score zien via de knop Resultaten. Als je alle vragen goed hebt beantwoord, verschijnt de knop Verder. Daarmee kun je naar het volgende onderwerp. Na het laatste onderwerp krijg je de mogelijkheid om het certificaat te downloaden. Je kunt je vervolgens via de cursuskiezer op EHBO.nl of hetoranjekruis.nl aanmelden voor de cursus. De opleider regelt wanneer je op kunt gaan voor het examen voor het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis.

 

Betalen


Je kunt online betalen via iDeal of creditcard. Op verzoek kun je ook via andere methoden betalen. Neem hiertoe contact met ons op.

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

  • Voor al je vragen over de Module Digitale Toetsing
  • Voor meer informatie of opmerkingen